Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Youtuber Mikrofon Önerileri
17.02.2024

Youtuber Mikrofon Önerileri

Sosyal medya ve yayın platformlarına her gün yüz binlerce kişi giriyor, zamanının bir kısmını Youtube ve instagram gibi platformlarda geçiriyorlar. Bu gibi platformlarda en iyi şekilde video çekmek ve yayın yapabilmek için kuşkusuz ses büyük bir etkendir. Gerek vlog çekerken gerek ise youtube’a içerik üretirken kamera ile mikrofonun uyumu şahane olmalıdır. Yüksek çözünürlüklü bir kamera ile görüntünüzü kayıpsız kaydederken sesinizin cızırtılı ve boğuk gelmesi bütün emeğinizin boşa gitmesine neden olabilir. Bu yüzden dünya çapındaki bütün Youtuberlar ve içerik üreticileri bu iş için özellikle tasarlanmış ürünleri tercih etmeye çalışırlar. Sizler için bu yazımızda içerik üreticileri ve youtuberlar için kameralarla birlikte çalışabilecek en iyi mikrofonları seçtik.

1-RODE VideoMic NTG

RODE VideoMic NTG, video içerik üreticileri için harika bir seçim olacaktır. Video kamera ile kullanım için özel olarak optimize edilen mikrofon, bulunduğunuz ortam ne olursa olsun son derece kaliteli bir ses deneyimi sunar. Sahip olduğu süper-kardioid özelliği ile birlikte istenmeyen ortam sesleri engeller ve dinleyicilerinizin yalnızca istediğiniz sesleri duymalarını sağlar. Akustik özelliği sayesinde doğal ve şeffaf bir ses elde etmenizi sağlar. RODE VideoMic NTG, aynı zamanda sahip olduğu PG2-R mikrofon tutma aparatı ile mikrofonunuzu dilediğiniz yere konumlandırmanızı sağlar. Ses kalitesinin bu denli yüksek olmasının sebebi ise RODE VideoMic NTG’nin sahip olduğu özelliklerdir. Sahip olduğu 20 dB ped ve gürleyen frekansları azaltan değiştirebilir geçiş filtresi ile kayda aşırı yüklenilmesini engeller. En iyi Twitch mikforonları arasında yer alan RODE VideoMic NTG’nin diğer özellikleri ise şöyle sıralanabilir:

·Hassas özelliği sayesinde dış ortamlarda rahatça kullanabilirsiniz.

·Otomatik giriş algılama sayesinde dilediğiniz bir yakalama cihazı ile sorunsuz bir şekilde çalışır.

·Masaüstü kayıt alma, podcast kaydı ve diğer seslendirme çalışmaları için USB mikrofon olarak kullanabilirsiniz.

2-König K-CMR100

Twitch mikrofon önerileri konusunda König K-CMR100 sunduğu özellikler sayesinde iyi bir seçim olacaktır. Küçük kameralar ve mobil cihazlar düşünülerek oluşturulan König K-CMR100, bütçe dostu ve kaliteli bir mikrofon arayışında olanlar için idealdir. Fiyat performans olarak en iyi mikrofonlar arasında yer alan Konig K-CMR100 ile yayın kalitesinde sese sahip olabilirsiniz. Bütün bu özelliklere ek olarak, König K-CMR100’ü kullanmanız için herhangi bir pile sahip olmanız gerekmez. Boyutunun küçük olmasının yanı sıra dilediğiniz yere monte edilebilmesi ile büyük bir avantaj sağlar. Uygun mikrofonlar arasında en kaliteli performanslardan birini sağlayan König K-CMR100’ün diğer özellikleri ise aşağıdaki gibidir:

·Kompakt yapısı sayesinde küçük DSLR kameralar ve mobil cihazlar ile mükemmel bir şekilde eşleşir.

·Pil kullanmanıza gerek kalmaz.

·Dahili montajı ile birlikte kullanım gürültüsünü azaltır.

3-Sennheiser MKE 400

Kaliteli ekipman denildiğinde akla ilk gelen markalardan olan Sennheiser, mikrofon ekipmanlarında da kalitesini konuşturuyor. Sennheiser MKE 400, özellikle yayınlarında müzik ile uğraşanlar için tasarlanmış diyebiliriz. Bu noktada, şarkı söylerken, seslendirme çalışmaları gerçekleştirirken veya enstrüman çalarken Sennheiser MKE 400 en iyi dostunuz olacaktır. Sahip olduğu süper-kardioid özelliği sayesinde çevre seslerini tamamen engelleyerek ses kalitenizi en üst seviyeye çeker. Sağladığı 40 Hz – 20 kHz frekans ile performansınızın her anını yakalamanıza olanak sağlar. En iyi ses kalitesini almanız açısından, yerleşik dahili montajı ve ön camı ile birlikte yer alır. Kamerayla kullanılmak için tasarlanan kamera tutucusu sayesinde kolay kullanım sağlamaktadır. Değiştirilebilir hassasiyeti sayesinde performansınızda dilediğiniz gibi üst noktalara çıkabilirsiniz. Sennheiser MKE 400’ün en büyük avantajlarından birisi ise bataryasıdır. Batarya konusunda alanının en iyilerinden birisi olan MKE 400, bu açıdan tek bir AAA pil ile 300 saatlik bir kullanım sağlamaktadır. Sennheiser MKE 400, Twitch mikrofon önerileri konusunda en sırada gelen ekipmanlar arasında yer almaktadır.

4-Sennheiser MKH 416

Bir diğer Sennheiser mikrofonu olan MKH 416, ses konusunda profesyonellerini tercihi olarak bilinmektedir. Bunun nedeni ise sadece ses üzerinde çalışanlar ve ADR açısından iyi olması değil, aynı zamanda anons gibi yankılı sesler oluşturma açısından da oldukça kaliteli performans sağlaması. Oldukça sıkı bir pede sahip olması nedeni ile aradığınız akustik kaliteye yakalamanıza olanak sağlar. Sennheiser MKH 416’nın diğer özellikleri ise şu şekildedir:

·Ultra yönlü yanıt özelliği sayesinde hassas ses kaynakları için ideal kullanım sunar.

·Yüksek kaliteli akustik özelliği sayesinde net kayıtlar almanızı sağlar.

·Kapsül tasarımı sayesinde neme karşı etkilidir.

5-RODE NTG 5

Twitch mikrofon önerileri konusunda en popüler mikrofonlar arasında yer alan RODE NTG 5, oldukça hafif yapısı ve dayanıklılığı nedeni ile birçok kullanıcı tarafından olumlu yorumlar almaktadır. Sahip olduğu doğrusal frekans tepkisi pürüzsüz bir eksen dışı yapısı ile ortam sesini engeller. Kaliteli ses bağlantısı tasarımı ile vokal uygulamaları için ideal ve gerçeğe yakın bir yanıt sunmaktadır. İhtiyacınız olan tüm aksesuarlar ile birlikte sahip olacağınız RODE NTG 5, elde kullanım için ise mikrofon tutuşu, iki ön cam, bir taşıma çantası ve diğer aksesuarları ile birlikte gelmektedir. En iyi mikrofonlar arasında yer alan RODE NTG 5’ın diğer özellikleri ise şöyle sıralanmaktadır:

·Akustik bağlantı noktaları sayesinde daha gerçekçi bir ses deneyimi,

·Hafif yapısı sayesinde taşıması ve tutması oldukça kolay,

·Dahili mikrofon tutuşu sayesinde röportaj yapımı için uygun olması.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.