Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Yamaha DBR12 ve DBR 15 Hoparlör İnceleme - Karşılaştırma
19.02.2024

Yamaha DBR12 ve DBR 15 Hoparlör İnceleme - Karşılaştırma

Yamaha DBR12 ve DBR 15 Hoparlör İnceleme - Karşılaştırma  

 

Yamaha hoparlörler evde, partide ya da iş yerlerinde coşkuyu her zaman hissetmenize olanak sağlıyor. Hemen hemen her yerde kullanabileceğiniz bu hoparlörler oldukça hayat kurtarıcı bir role sahip. Yamaha markasının en çok tercih edilen iki hoparlöründen biri olan DBR12 ve DBR15 hakkında ise birçok araştırma yapılıyor. Kullanıcılar, bu iki modelden hangisinin daha iyi olduğunu merak etmekte. Bu cihazlar, aynı zamanda Yamaha aktif kabin sayesinde profesyonel bir şekilde de kullanılabiliyor. Bu özelliği sayesinde hem profesyoneller için hem de müzik ile ilgili kullanıcıların da ihtiyacını karşılıyor.

Yamaha DBR12 Aktif Hoparlör Nedir?

Yamaha DBR12 hoparlörler kullanıcılar güçlü ve kaliteli bir ses sunuyor. Bu sayede kullanıcılar nereye giderlerse gitsin kaliteli müzikten mahrum kalmıyor. Hoparlörün bir diğer artısı da çok kolay bir şekilde kurulması ve rahat bir şekilde taşınmasıdır. Yamaha DBR12 modeli, Yamaha markasının sunduğu en kolay taşınabilen amfili hoparlörler arasında yer almaktadır. Teknik özellikleri arasında yer alan dsp amfisi ve hoparlör teknolojilerinin bir arada olması, hoparlörün her türlü alanda yüksek çözünürlüklü bir ses düzeyine sahip olmasını sağlıyor. Buna ek olarak, Yamaha aktif kabin kullanıyorsanız, DJ olmak için hemen hemen gereken ekipmanları bulunduruyorsunuz demektir. Zemin monitörü ve hoparlör uygulamasının yanı sıra özel olarak tasarlanan kendine has çelik kadar sağlam ve kuş gibi hafif bir kabin içerisinde yer almaktadır.

Yamaha DBR12 Aktif Kabin Hoparlör ürününü incelemek için tıklayın

Yamaha DBR12 Her Ortama Uygun mu?

Yamaha DBR modellerinde DBR ifadesinden sonra gelen rakam hoparlörde yer alan inç boyutunu belirtmektedir. Örnek vermek gerekirse, Yamaha DBR12 modeli 12 inçtir. Yamaha DBR15 modeli ise 15 inçtir. Modellerde yer alan inç sayısı, hangi ortamda hangi hoparlörün kullanılacağını da belirleyen en önemli etkenlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin, eğer amatör olarak bir iş yapıyorsanız bu durumda Yamaha DBR12 kullanılabilirken, profesyonel olarak yapacağınız bir iş için Yamaha DBR12 ortama küçük gelebilir. Daha büyük ortamlar için bir hoparlör kullanmak istiyorsanız, bu durumda Yamaha DBR15 kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır. Ancak, Yamaha DBR12nin standart bir inçe sahip olması ve taşınmasının kolay olması da bu modeli en çok tercih edilen hoparlörler sınıfına sokuyor.

Yamaha DBR15 Aktif Kabin Hoparlör

Yamaha DBR15, sınıfının en iyi hoparlörlerinden biridir. Bu model, 132 dB ses seviyesine kadar çıkabilen ve çok düşük frekanslar ile çok belirgin bass seslerini üreten bir Yamaha hoparlördür. Yamaha DBR15, son dönemde en çok tercih edilen hoparlörler arasında yer almaktadır. Ürünleri ile oldukça dikkat çeken Yamaha DBR serisinde DBR15 hem açık hem de kapalı alanlar için kullanılabilen üstün bir sese sahip aktif kabin hoparlörüdür.

Yamaha DBR15 Aktif Kabin Hoparlör ürününü incelemek için tıklayın

Aktif Kabin Hoparlör Nedir?

Aktif kabinler, amplifikatörlü kabin hoparlörler olarak da bilinirler. Genel olarak, ses mikserlerinden sinyal alarak çalışırlar ve herhangi bir harici power amfi olmadan da çalışabilirler. Ergonomik yapısı ve kolay kullanımı ile günümüz teknolojisinde canlı müzik uygulamaları yerini aktif kabinlere bırakmıştır.

Aktif Kabin Hoparlör Kullanım Alanları

Aktif hoparlörlerin kullanım alanları arasında müzik uygulamaları başta olmak üzere yüksek ses kalitesine ve maksimum yüksek ses kombinasyonuna ihtiyacı olan alanlar yer almaktadır. Bu alanlar arasında düğün salonları, diskolar, çay bahçeleri, restoranlar ve diğer müzik uygulamalarının olduğu alanlar yer almaktadır. Bu alanların büyüklüğüne göre Yamaha DBR12 ya da Yamaha DBR15 modellerini kullanabilir, ihtiyacınız olan yüksek ve temiz sese sahip olabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.