Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
XLR Condenser Mikrofon ve USB Mikrofon Arasındaki Farklar Nelerdir?
28.03.2024

XLR Condenser Mikrofon ve USB Mikrofon Arasındaki Farklar Nelerdir?

Condenser Mikrofon ve USB Mikrofon Farkları

1 – Condenser Mikrofon Nedir? Stüdyo Mikrofonu Nedir?

XLR’ı bilgisayara direkt olarak bağlayamazsınız. XLR kablolar arasından en yaygın olan 3-pin XLR kablosudur ve stüdyodaki, ev stüdyosundaki ve sahnedeki ekipmanların neredeyse hepsi XLR’dır.

2 – Neden XLR Condenser Mikrofonlar için Ses Kartı Gereklidir?

XLR analog bir konnektör olduğu için bilgisayarınızda veya telefonunuzda kayıt yapabilmeniz için öncelikle bir ses kartına bağlamanız gerekecektir. Ses kartları XLR stüdyo mikrofonları için uygun girişe sahiptir.

3- XLR Stüdyo Mikrofonlarının Avantajları Nelerdir?

Öncelikle en büyük avantajlarından biri birden fazla mikrofon bağlayıp aynı anda kayıt yapabilmeniz veya bir mikrofon ile bir gitarı bağlayabilmenize olanak sağlamasıdır. Profesyonel bir kayıt ortamında ses kartları genellikle çok fazla mikrofon girişi sağlayan bir ses kartı olacaktır. XLR mikrofon kullanmanın en büyük avantajından bir diğeri olan ise, kendinizi geliştiğiniz hissettiğinizde ekipmanlarınızda yükseltme yapmak istediğinizde daha fazla genişliğe sahip olacağınızı fark edeceksiniz. Çünkü elinizde zaten bir ses kartı olduğu için, mikrofon dahil seçeceğiniz herhangi bir ses ekipmanınla uyumlu olacaktır.

4 – USB Mikrofonların Avantajları Nelerdir?

USB mikrofonların en büyük avantajı ise neredeyse tüm bütçeler için uygun olmasıdır. Mikrofonu aldıktan sonra ekstra bir ekipman almanıza gerek kalmayacaktır. Diğer büyük avantajı ise bu işlerde yeniyseniz veya çok bir bilginiz yoksa, USB mikrofonu sadece bilgisayarınıza bağlamak yeterli olacaktır.

5 – USB Mikrofonlar XLR Mikrofonların Kalitesine Ulaşabilir mi?

Kesinlikle evet. USB mikrofon ve XLR mikrofonlarının kalitesini belirleyen şey türlerinden çok, marka ve model olarak mikrofon üretilen mikrofonun içindeki parçaların kalitesidir.

6- Hangi Mikrofonu Tercih Etmeliyim?

USB mikrofonları online toplantılar ve görüşmeler, oyunlar, yayınlar, stüdyo şarkı kaydı için tercih edebilirsiniz. XLR mikrofonları da bir şarkı kaydı yapmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz. 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.