Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Sis Makinesi Nedir? Nasıl Kullanılır? Öneri
19.02.2024

Sis Makinesi Nedir? Nasıl Kullanılır? Öneri

Sis makinesi, bir tüp ve bir hava pompasından oluşan bir cihazdır. Bu cihaz, hava pompasını kullanarak havayı sıkıştırır ve sıkıştırılmış olan bu hava üzerinde soğutma işlemi yaparak havayı buharlaştırır. Gerçekleşen bu işlem sonucunda havada yer alan nem oranı artar ve buharlaşan hava sis makinesinin tüpünden dışarıya püskürtülür. Genellikle eğlence mekanları ya da gösteri amacı ile kullanılan sis makineleri, havayı bulut gibi bir sis ile kaplar. Bu sayede, ortamı bulutlu bir hava kaplar ve görselliği ile eğlencenin artmasını sağlar.

Sis Makinesi Nasıl Kullanılır?

Sis makinesi nasıl kullanılır sorusu sis makinesi satın alan ya da satın almak isteyen pek çok kişi tarafından sorulan bir sorudur. Sis makinesini kullanmak için aşağıda yer alan adımları izleyebilirsiniz:
Sis makinesini güvenli bir yere yerleştirin ve elektrik kablosunu bir prize takın.
Sis makinesinin kapağını açın ve sis makinesine sıvı sis maddesi doldurun. Bu madde, sis makinesinin içinde bulunan havayı buharlaştırarak sisi üretir.
Sis makinesini açmak için gerekli olan kumandayı veya düğmeyi bulun ve açın.
Sis makinesinin hava pompasını çalıştırmak için gerekli olan düğmeyi bulun ve açın.
Sis makinesinin tüpünü istediğiniz yöne doğru tutun ve sisi püskürtmeye başlayın.br> Sisi düzenli bir şekilde püskürtmeye devam edin ve ortamı istediğiniz kadar sisle kaplamaya çalışın. Sis makinesini kullanmadığınızda kapatın ve sıvı sis maddesini boşaltın. Bu sayede, sis makinesi daha uzun bir süre kullanıma uygun hale gelir.br> Sis makinesi sayesinde bulunduğunuz ortamda renkli anlar yaşayabilirsiniz.

Sis Makinesi Likiti

Sis makineleri tek başlarına duman üretemez. Makinelerin çalışması için güç ve dumana çevrilecek bir madde gerekir. Sis makinesinin ihtiyacı olan bu maddeye ise sis likiti adı verilir. Sis makinesi likiti içerisinde glukol ve su karışımı bir madde yer alır ve bu madde sıvı formda bulunur. Özel olarak üretilen bu madde, sis makinesinde işlenir ve duman haline gelir.
Sis makinesi için sis likiti satın almak istiyorsanız likit yoğunluğuna göre aromalı ya da aromasız likit seçeneklerinden birini seçmeniz gerekir. Sis likiti yoğun bir özelliğe sahipse üretilen sis ve duman da daha yoğun bir şekilde olur. Aromalı sis likitlerinde ise ortaya çıkan duman oldukça hoş kokulara sahip olur. Sis liki fiyatları ise satın alacağınız sis likitinin yoğunluğuna ve aroma yapısının yanı sıra markaya göre de değişiklik gösterir.

Sis Makinesi Kullanım Alanları

Günümüzde pek çok alanda karşımıza çıkan sis makinesi, özellikle de dizi ve filmlerin çekimlerinde kullanılır. Bu cihazların kullanım amaçları arasında çekilen sahneye gerçeklik katması ve görselliği arttırması yer alır. Aynı zamanda, sis makineleri eğlence merkezlerinin de vazgeçilmez bir ürünüdür. Özellikle de gece kulüplerinde tepeden yansıyan disko topları ile birlikte ortaya harika bir görsel şölen çıkar. Konserlerde ve tiyatrolarda da sıkça kullanılan sis makineleri, gör şov olarak kullanılır. Konserlerde kullanılan sis makineleri şarkıya göre ritim tutabilirken tiyatrolarda kullanılan sis makineleri ise sahnenin ruhuna katkıda bulunur.

Sis Makinesi Özellikleri

 Sis makinelerinin özellikleri watt olarak adlandırılmaktadır. Bir sis makinesinin güç değeri ne kadar yüksekse ürettiği dumanın yoğunluğu da o kadar yüksek olacaktır. Örnek vermek gerekirse, 1000 watt değerine sahip bir sis makinesi, 500 watt değerine sahip bir sis makinesi göre çok daha yoğun bir duman üretmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.