Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Röportaj İçin Mikrofon Önerileri
17.02.2024

Röportaj İçin Mikrofon Önerileri

Son zamanlarda hem yayıncılık için hem de konsept videoları için ekipman arayışları ortaya çıkmaktadır. Kullanıcılar daha kaliteli içerikler üretmek için kaliteli ekipmanlara ihtiyaç duyuyor. Ekipman ihtiyacının en başında ise mikrofon geliyor. Özellikle YouTube ve diğer yayın platformlarında bulunan içerik üreticileri en kaliteli mikrofon önerilerini araştırmakta. Son dönemde popülerlik kazanan bir konsept olan sokak röportajları içeriklerinde de içerik üreticileri röportaj için mikrofon önerileri hakkında araştırma yapıyor. Kapalı bir alandan ziyade dışarıda kullanılacak olan mikrofonlar, mikrofon seçimini daha da önemli hale getiriyor.

İster acemi düzeyde ister profesyonel olarak röportaj gerçekleştirmek zor olabiliyor ve bu işlem için uygun bir mikrofona sahip olmanız gerekiyor. Çünkü mikrofon seçimi röportajlarınızın kalitesini yükselten veya düşürebilen en önemli etkenlerin başında geliyor. Bu yazıda ise röportaj gerçekleştirirken kullanabileceğiniz röportaj için en iyi mikrofonlar listesini bulabileceksiniz.

 

1- RODE Smartlav+

RODE Smartlav+, televizyonda gerçekleşecek canlı yayınlardan diğer her türlü röportaj senaryolarına kadar kullanabileceğiniz bir mikrofon. Daha detaylı anlatmak gerekirse, RODE Smartlav+ ile yayının sesini ekstra bir cihaza ihtiyaç duymadan taşıyabilirsiniz. Bu özelliği sayesinde gizli formatta kaydedilmesi gereken görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. RODE Smartlav+’ın en iyi röportaj mikrofonları arasında yer almasının ana sebeplerinden birisi kullanım kolaylığı ve portatif olmasıdır. Genel olarak, kullanıcılar mikrofonları bir aparat üzerine takmaları veya telefon, bilgisayar gibi akıllı bir cihaza bağlamaları gerekir. RODE Smartlav+, iOS araçları ile daha uyumlu bir şekilde çalışır ve kullanıcılar kolay bir şekilde Rode Kayıt Uygulamasını kullanarak anlık olarak canlı kayıtlara başlayabilir.

2- Sennheiser ME 2

Sennheiser ME 2’yi kısa bir şekilde açıklamak gerekirse, kullanışlı ve stabil bir ses sağlayan boyutu oldukça küçük bir röportaj mikrofonu olarak açıklayabiliriz. RODE Smartlav+ ile karşılaştırıldığında fiyatı daha yüksektir. Bu açıdan, eğer daha kaliteli bir röportaj mikrofonu arıyorsanız ve bütçeniz daha geniş ise bu noktada Sennheiser ME 2’yi seçebilirsiniz. Mikrofonun en önemli özellikleri arasında ise yüksek konuşma anlaşılırlığı yer alıyor. Bu sayede, her giysiye takabilir ve gelişmiş ses kalitesini elde edebilirsiniz. Sahip olduğu mini jak ile de net ses dağıtımı sağlar.

3- RODE VideoMic Pro

Eğer röportaj mikrofonu konusunda bir Shotgun mikrofon arayışındaysanız, bu noktada tercihiniz RODE VideoMic Pro olmalıdır. Her türlü taşınabilir ses kayıt cihazları ve video kameralar ile kullanılmak üzere oluşturulan mikrofon, DSLR kameralar için de kullanılabilmektedir. Bu sayede, hangi görüntüyü alıyorsanız o noktayı kaydedebilme imkanını bulabilirsiniz. RODE VideoMic Pronun diğer özellikleri ise şöyle sıralanabilir:

· 14 dB kadar düşük bir gürültü kaydına imkan sağlar.

· ½ inç kondansatör kapsül.

· 3,5 mm’lik jak sayesinde hem sağ hem de sol kanallara mono sinyal çıkışları sağlar.

 

4- Sennheiser MKE 400

Shotgun mikrofonlar arasında en iyi tercihler arasında yer alan Sennheiser MKE 400, en popüler röportaj mikrofonları arasında bulunmaktadır. Küçük yapısı ile dikkat çeken MKE 400, harici bir mikrofon girişi ve ek kullanılabilirlik için içerdiği tutucusu ile kameralarla ile de kullanılabilir. Boyutunun küçük olmasının aksine, tamamen metalden yapıldığı için oldukça dayanıklıdır.

5- RODE Reporter

Elde yapılacak röportajlar için en iyi röportaj mikrofonları arasında yer alan RODE Reporter, çok yönlü yapısı ile kullanıcılarına hareket özgürlüğü tanımaktadır. Çok yönlü dinamik kapsülü sayesinde kullanıcılara rahat bir şekilde hareket imkanı bulabilir. Bu özelliği RODE Reporter’ı sokak röportajları için uygun bir mikrofon haline getiriyor.


Blogda Yer Alan Ürünler

 

1- RODE Smartlav+

 

2- Sennheiser ME 2

 

3- RODE VideoMic Pro

 

4- Sennheiser MKE 400

 

5- RODE Reporter

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.