Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Müzik Aletleri İsimleri
17.02.2024

Müzik Aletleri İsimleri

Müzik aletleri, tarihte uzun yıllardan beri insanların hayatında yer almaktadır. Bunun sonucunda birçok farklı kültüre ait, farklı müzik enstrümanları bulunmaktadır. Bir müzik aleti çalmak, insan ruhuna iyi gelen aktivitelerdendir. Ayrıca insan psikolojisini olumlu etkilemektedir. Dünyada birçok farklı müzik aletleri bulunmaktadır. Klasik müzik aletleri yanında, bir kültüre özgü yerel müzik aletleri de ilgi görmektedir. Çalınış şekillerine göre birçok müzik aleti vardır. 

 

 

 

İnsanların uzun yıllar boyu yanlarında dostları olan bu müzik aletleri birçok farklı boyutta ve farklı seste olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen başlıca müzik aletleri gitar, piyano, keman, bateri, flüt gibi çalgılardır. Küçük yaşlarda edinilen müzik aleti bilgisi insanların hayatları boyunca bir hobi olarak onların yanında olur. Dünya üzerinde bu hobilerini işe çeviren birçok insan bulunmaktadır ve bu işi profesyonelce yapan insan sayısı da çok fazladır. Ünlü gitaristler, ünlü piyanistler, ünlü bateristler gibi birçok müzik aletinde profesyonelleşen insanlar bu hobilerini bir işe çevirmeyi başaran insanlardır. Küçük yaşta başlayan ilgileri ilerleyen zamanlarda yetenek ile birleşince bu insanların bazıları dünya çapında yıldızlara dönüşebilirler. En uygun fiyatlarla müzik aletleriElit Müzik stoklarında ve www.elitmuzik.com.tr’de...

 

 

l Gitar

En çok tercih edilen müzik aletleri isimleri arasında gitar bulunmaktadır. Telli müzik aletlerinden gitar, hoş sesiyle en çok tercih edilen müzik enstrümanları arasında yer alıyor. Günümüz müzik kültüründe sıkça kullanılan gitar, birçok müzik türüyle uyum sağlıyor. Özellikle pop müzik ve rock müzik icrasında sıklıkla kullanılıyor. Diğer enstrümanlarla birlikte sağladığı uyum ise tercih sebebi haline geliyor. Kolay öğrenimi ve ulaşım kolaylığı da popüler olmasında bir etken halini alıyor. 

 

 

Dünya çapında büyük bir bilinirliğe sahip olan bu enstürmanlar en çok tercih edilen müzik aleti listesinde yer alır. Gitar müzik aletine her yerde rastlayabilirsiniz çünkü onun çalınması kolaydır ve kolay ulaşılabilen bir müzik aletidir. Bu bilinirliği yanında en çok çalınan müzik aletleri unvanını da ona veriyor. En uygun gitar fiyatları burada hemen ziyaret et gitar çeşitleri incele.

 

 

Gitarın çeşitli ağaç türlerinden yapılan, oval biçimli kıvrımlı bir gövdesi vardır. Üzerinde genellikle altı adet tel geçmektedir. Bu teller sap kısmında ses perdelerini oluşturur. Ses ve biçim özelliklerine göre birçok gitar türü vardır. Klasik gitar, akustik gitar, elektro gitar, perdesiz gitar, bas gitar, 7 telli gitar, 12 telli gitar, lap stell gitar bu türler arasındadır.

 

 

Gitarüretilen bazı ağaç türleri şunlardır: ladin ağacı, maun ağacı ve gül ağacıdır. En uygun Klasik gitar modelleri Elit Müzik’te hemen inceleyin. Klasik gitar çeşitli ağaçlardan oluşan genellikle klasik gitar teli içerir. Klasik gitar telien uygun fiyatlarla mağazalarımızda ve internet sitemizde şimdi inceleyin! Akustik gitar modelleri de bulunmaktadır çelik tellere sahip olan gitar amfisi ürünlerine bağlanabilen elektro akustik gitar çeşitleri de mevcuttur. Klasik gitar ve akustik gitar farkı tellerde, köprüde, sapta görülebilir. En uygun akustik gitar modelleri internet sitemizden inceleyin. Elektro gitar telli çalgılar ailesinden bir müzik aletidir. Genellikle içerisinde barındırdığı elektronik ve manyetik aksamla diğer gitarlardan ayrılır. Sahnelerde, evlerde ve daha birçok alanda kullanılabilir. En uygun elektro gitar modelleri firmamız bünyesinde bulunmaktadır. Gitar çeşitleri seçimi yaparken müşteri temsilcilerimize danışın ve size uygun olan gitar modelleri hakkında bilgi alın. Bas gitar diğer gitarlardan daha kalın tellere sahip olan genellikle çoğu müzik grubunda bulunan bir müzik aletidir. En uygun bas gitar modelleri ürünlerimiz arasında yer alıyor şimdi göz atmak için mağazalarımızı ziyaret edin. Gitar markaları arasında Fender Gitarlar, Gibson Gitarlar, Washburn Gitarlar, Seagull, Guild, Yamaha Gitarlar, Cort Gitarlar, Epiphone Gitar, ESP Gitar, Ibanez Gitarlar, Martin Gitarlar, Taylor Gitar gibi markalar bulunur.

 

 

l Piyano

Bir diğer sıklıkla kullanılan müzik aleti piyanodur. Tuşlu müzik aletlerinden biri olan piyano, basılan tuşların tellere dokunmasıyla ses verir. Tuşlara basarken uygulanan kuvvet, sesin şiddetini belirler. Piyanoda 88 adet tuş ve pedal bulunmaktadır. Pedallar sesin uzayıp kısalmasını sağlar. Piyano çalmak kişinin motor becerilerini geliştirmektedir.

 

 

Piyano çeşitleri şöyledir Akustik piyano, Kuyruklu piyano, Dijital Piyano modelleri ve Konsol piyano ( Dik piyano, stand piyano, duvar piyano). İlk piyanoİtalya’da yapılmıştır ve uzun yıllardır insanların en çok tercih ettiği müzik aletleri arasında kendine yer bulmuştur. En uygun piyano modelleriElit Müzik’te. Büyük orkestralarda genellikle yer alan piyanolar kuyruklu piyano ve akustik piyano modelleridir. Kuyruklu piyanolar diğer piyano çeşitlerine göre oldukça büyük ve heybetlidir. Kuyruklu piyano modelleri ve en uygun fiyatlar için mağazalarımızı ve web sitemizi ziyaret edin. Duvar piyano çeşitleri genellikle evlerde kullanılır yani onları ev piyanosu olarak da adlandırabiliriz. Odalarda bile kullanılabilecek bu müzik aleti modelleri küçük alanlar için uygundur. En uygun dijital piyano modelleri için Elit Müzik’i ziyaret edin. Eğer piyanonuzu taşımak isterseniz sizin için ideal olan piyano modeli taşınabilir piyano ürünleridir. Portatif piyano modelleri ile aynı ismi taşıyan bu ürünler her yerde ve uygun zamanlar için kullanıma uygundur. Taşınabilir piyano modelleri için internet sitemizi ve mağazalarımızı inceleyebilirsiniz. Dijital piyano birçok farklı alanda kullanılabilir. Hobi ve profesyonel amaçla tercih edilen dijital piyano modelleri ve fiyatları için bize ulaşın. Piano tercihi yaparken bir diğer önemli faktörler ise tuşlarının yapısı, sertliği, piano malzemesi, ses kalitesidir. En çok tercih edilen piyano markaları Casio Piyano, Yamaha Piyano, Steinway Piyano, Kozmos Piyano, Boston Piyano, Schimmel Piyano, Kawai Piyano, Roland Piyano, Essex piyano, Pearl River Piyano, Chloris Piyano, Fenix Piyano, Kurzweil Piyano gibi markalar bulunmaktadır.

 

 

 

l Keman

 

Keman, yaylı müzik aletleri arasında hoş tınısıyla ilgi çeken bir müzik aletidir. Perdesiz müzik aleti olduğu için öğrenme süreci zorlu geçmektedir. Keman çalmanın mantığı, çıkarılan seslere göre müzik notalarının oluşmasıdır. Parmaklar yoluyla bu notaların yerinin ezberlenmesi gerekmektedir. Genellikle 4 adet teli bulunmaktadır. Kemanla ilgili en çok merak edilen ise keman yayına ne denir sorusunun cevabıdır. Keman yayı arşe olarak adlandırılmaktadır.  Keman alırken dikkat etmeniz gereken şeyler keman malzemesi, tel kalitesi, ses kalitesidir. 

 

En uygun keman teli modelleri için bizi ziyaret edin. Keman çeşitleri arasında ½ Kemanlar ( 8-10 Yaş için), ¼ Kemanlar (6-8 Yaş için), ¾ Kemanlar (10-12 Yaş için), 4/4 Keman (13 Yaş ve üzeri için) ve Elektro Keman modelleri de bulunmaktadır. En çok kullanılan keman markaları arasında Vanetta Keman, Ofenback Keman, Concerto Keman, Anton Keman, Rösler Keman, Mavis Keman, Ashton Keman markaları bulunur. En uygun fiyatlı keman modelleri web sitemizde ve mağazalarımızda

 

 

l Bateri

Rock müziğin olmazsa olmazı vurmalı müzik aleti bateridir. Hızlı olmak ve vücudun denge işlevi bu müzik aletini çalabilmekte oldukça önemlidir. Bateri müzik aleti iki zil ve beş davuldan meydana gelir. Davulu çalmayı sağlayan alet baget olarak adlandırılır. Farklı sesler çıkarmak için baget yerine tokmak ve fırça aletleri kullanılır.

 

 

Baterilere hayatın birçok alanda yer verilir. Örneğin Bir orkestranın veya bir müzik grubunun vazgeçilmez enstrümanlarındandır. Günümüzde bateri modelleri arasında elektronik davullar da girmiştir. Elektronik davullar gürültü çıkarmadan kulaklıkla veya bir hoparlörle kullanabileceğiniz bir bateri modelidir. Elektronik davullar genellikle evlerde çevreye fazla rahatsızlık vermemek adına kullanılabilir. En uygun elektronik davul modelleri ve fiyatları ve En uygun bateri modelleri ve fiyatları Elit Müzik’te. En çok tercih edilen davul markaları Yamaha, Roland, Tama, Gretsch, Mapex, Pearl River. Bateri çalarken kullanılan en önemli ürünlerden biri bagettir. En uygun baget modelleri ve fiyatları için bize ulaşın.

 

 

 

l Flüt

Flüt popüler müzik aletleri arasında huzur veren sesiyle ön plana çıkmaktadır. Üflemeli müzik aletlerinden flüt, içi boş silindir biçimindedir. Üzerinde çok sayıda delik bulunmaktadır. Nefes yoluyla çalınmaktadır. İçindeki açıklıktan geçen hava deliklerin açılıp kapanmasıyla ses vermektedir. Klasik müzik ve caz müzikte sıkça kullanılan flüt rahatlatıcı bir tınıya sahiptir. 

 

 

Flüt üflemeli müzik aletleri arasında aldığı yer vazgeçilmezdir. Birçok nefesli enstrümanın temelini oluşturan yapısı ile uzun yıllardır insanların en çok kullandığı müzik aletlerindendir. En uygun flüt modelleri ve fiyatlarıiçin internet sitemize göz atın. En çok tercih edilen flüt markaları Yamaha, Antigua, Altus, Bonson.

 

 

 

 

 

Müzik Aletleri Türleri

Müzik aletleri, çalma şekillerine göre çeşitlilik göstermektedir. Telli müzik aletleri arasında en yaygın müzik aletleri gitar, saz, bağlama, ud olarak verilebilir. Vurmalı müzik aletlerine örnek olarak davul, bateri, darbuka gösterilmektedir. Nefesli müzik aletleri flüt, klarnet, zurna, saksafon, ney gibi enstrümanlardan oluşmaktadır. Yaylı müzik aletleri isimleri keman, çello, kemençe olarak karşımıza çıkmaktadır. Tuşlu müzik aletleri arasında en yaygını piyanodur. Bunun yanında org, melodika, kalimba da örnek verilebilir. Müzik aletleri telli, tuşlu, üflemeli, vurmalı, yaylı olarak sınıflandırılabilir.

 

Müzik Aletleri Nasıl Çalınır?

Müzik aleti çalmak müzik kulağı, ritim ve ses bilgisine dayanır. Müzik aletlerinden bazılarının öğrenilmesi kolayken bazıları uzun uğraş gerektirir. Müzik ilgisi ve yeteneği yanında emek ve sabır ile müzik enstrümanı çalmak mümkündür. Dünyada farklı müzik aletleri bulunmaktadır. Her müzik aletinin öğrenimi birbirinden farklı emek ve zaman ister. Gerekli eğitimi alarak birçok farklı müzik aletleri öğrenebilmek mümkündür. Eğitmenlerden eğitim alarak veya internet üzerinden çeşitli kaynaklardan faydalanarak müzik aleti çalabilmeniz mümkündür.

 

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.