Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Midi Kablo Nedir? Nasıl Kullanılır?
19.02.2024

Midi Kablo Nedir? Nasıl Kullanılır?

Midi Kablo Nedir ve Nasıl Kullanılır

 

MIDI kablolar, klavyeler, kontroller ve davul makineleri (synthesizer) gibi elektronik müzik cihazlarını bilgisayar ve diğer donanımlara bağlamak için kullanılır. Midi kabloları Midi’nin sinyal yollaması ve almasına olanak sağlar. Bu sayede Midi diğer dijital cihazlarla iletişim kurabilir.

 

Midi Kablo ve Konnektör Türleri Nelerdir?

Midi kablolar 5 pinli yuvarlak kafalı bir telden oluşur. En yaygın 5 pinli midi kablosu ise DIN konnektörüdür. Pinler yarım daire şeklinde düzenlenir. 4. ve 5. Pinler Midi sinyalini iletir. Pin 2 cihaza giden elektrik gücü içindir. 1. Ve 3. Pinler ise kullanılmazlar. Ayrıca 7 pinli bir Midi bağlantısına denk gelmeniz de mümkün. Bu durumda ekstra 2 pin sadece Midi’de ki veri için güç kaynağı olacaktır.  Not; 5 pin bir kabloyu 7 pinli girişe bağlayabilirsiniz.

 

 

Midi Kabloları PC veya Mac’e Nasıl Bağlarım?

Çoğu bilgisayarlar Midi bağlantılarına sahip değildir. Onun yerine PC veya Mac’e bağlanması için USB veya Thunderbolt çıkışı kullanılır. 5 pinli Midi kablosunu ise kullanıcağınız enstrüman veya controllere bağlamanız gereklidir.  Genel olarakta Midi’yi kullanmak için ekstradan bir yazılıma ihtiyaç olmaz. Bir diğer seçenek ise bir ses kartı kullanmaktır. Ses kartı kullanmak size daha fazla giriş olanakları sağlar ve ses kayıdı yapmak istediğinizde çok kullanışlı olur. En önemli nokta ise Midi’yi bağlarken "Midi in” ve "Midi Out” giriş-çıkışlarına dikkatli bakmanızdır. Eğer Midi in veya Midi out’a iki girişi de bağlarsanız Midi çalışmaz. Yapmanız gereken şey bir ekipmanınızda Midi In’e bağlarken diğerinde Midi Out’a bağlamanızdır.

 

Midi Kablosunun Kalitesi Çok Fark eder mi?

Bütün Midi kabloları aynı şartlarda çalışır ve hızları aynıdır. Aradaki tek fark ürünün materyallerindeki kalite farkıdır. Pahalı bir Midi kablosu çok uzaklarda veri transferi yapıyorsanız işe yarar. Yatak odanızda veya küçük bir stüdyo kurulumunuzda ucuz kablolar da iyi sonuçlar verir.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.