Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Keman Nedir?
17.02.2024

Keman Nedir?

Keman dünyaca ünlü yaylı müzik aletlerinden biridir. Kemanda dört adet tel bulunur. Kemanın notaları mi, re, la ve sol olarak sıralanır. Keman, arşe adı verilen bir yay ile çalınır. Arşe, at kılından üretilmektedir. Fakat ham misina denilen maddeden üretilen keman yayı da bulunur. Arşeye reçine sürmek, daha canlı ve düzgün ses oluşmasını sağlar.

 

Keman yaklaşık olarak 60 cm uzunluğa sahiptir. Derin bir sese sahip olan keman, birçok farklı müzik türünde kullanılır. Kemanla ilgilenen kimseler keman nedir sorusunu sormaktadır. Keman telli çalgılar grubundan yayla çalınan müzik aletlerindendir. Yüzyıllardır var olan keman, farklı tarzda müzik yapımında kullanılır.

 

Keman nedir kısaca bilgi vermek gerekirse, yaylı çalgılar grubunun en küçük üyesi olma özelliğine sahiptir. Keman üzerinde dört tane tel yer alır. Bu telleri akort etmek için dört addet burgu vardır. Kemanda perde bulunmaz. Bu nedenle notaların gözle görünebilir yerleri yoktur. Keman tellerinin arşe sayesinde titreştirilmesi ile keman çalınır. Tellerin her biri farklı kalınlıklara sahiptir.

 

Keman tüm dünya ülkelerinde ilgiye-le dinlenen bir müzik aletidir. Keman, yaylarının at kılından üretilmesi nedeniyle Orta Asya kökenlidir. Atlı göçebe yaşam, keman gibi yaylı çalgı aletlerini ortaya çıkartmıştır. Daha sonra keman Orta Doğu’ya geçmiştir. Bu yolculuğu ile Bizans’a geçen keman, Orta Çağ’da en çok kullanılan müzik aletleri arasında yerini almıştır.

 

Keman Hakkında Bilgi

Keman hem görsel hem de ses rengi açısından oldukça etkileyici bir müzik aletidir. Keman çalmak isteyenler keman hakkında bilgi edinmek istemektedir. Keman gövde ve köprü bölgelerinden meydana gelir. Köprü kısmında ses delikleri yer alır. Teller de köprü adı verilen bölgeden geçer. Sap ve burgular da köprü bölgesinde yer alır. Kemanda ses dizilimi pesten tize giderek yeKrlKeşmiştir. Bu notalar sol notası, re notası, la notası ve mi notası olarak dizilmektedir.

 

Keman çalmak için yapılması gerekenler arasında nota dizilimini iyi kavramak bulunmaktadır. Nota dizilimini öğrenmek düzenli aralıklarla keman çalmakla olur. Aksi takdirde keman çalmayı öğrenmek zorlaşacaktır. Keman nedir ne işe yarar söylemek gerekirse de, yaylı müzik aletlerinden en çok tercih edilendir. Keman çalmak tutku meselesidir. Keman çalmak isteyenler iyi bir müzik kulağına ve el becerisine sahip olmalıdır. Fakat her yaştan insan düzenli bir pratik ile keman çalmayı öğrenebilir.

 

Keman nedir araştırmasonucunda cevabı merak edilen bir sorudur. Keman kökeni çok eskilere dayanan bir müzik aletidir. Kemanın gövdesi farklı çeşit ağaçlardan yapılır. Keman, perdesiz enstrümanlar listesinde yer alır. Keman sesi birçok müzik türünde yer alır. Büyüleyici sesi her dönemde dinleyenlerini etkilemiştir. Asil sesi ve görüntüsü sayesinde kemanla ilgilenenleri büyülemektedir.

 

Keman Nasıl Çalınır?

Keman nasıl çalınır sorusu yeni başlayanlar için merak konusudur. Keman öğrenmesi uzun süren bir müzik aletidir. Bunun nedeni kemanın nota ve perde yerlerinin belirgin olmamasıdır. Keman çalmak uzun süreç gerektirmektedir. Keman çalma stillerindeki farklılık, müzik türlerinde de farklılığa neden olur. Kemandan ses alabilmek için doğru çalma tekniğini kullanmak önemlidir.

 

Kemandan ses almak için keman yayının reçineye bulanması gerekir. Bu işleme cilalama adı verilir. Bu sayede keman yayının dayanıklılığı artar. Ayrıca bu sayede kemandan ses çıkması sağlanır. Keman nedir nasıl çalınır sorusunun cevabı oldukça karışıktır. Çünkü keman çalabilmek için bolca pratik yapmak gerekir. Keman çalmak diğer çalgı aletlerine göre biraz daha zordur. Bu nedenle keman nedir sorusunun cevabı iyice araştırılmalıdır.

 

 

 

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.