Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Jak Kablo Önerisi – Enstrüman Kablosu Önerisi
19.02.2024

Jak Kablo Önerisi – Enstrüman Kablosu Önerisi

Jak Kablo Önerisi – Enstrüman Kablosu Önerisi

 

Günümüzde en yaygın olarak kullanılan kablo tiplerinden birisi jak kablolarıdır. İngilizce tanımıyla bu kablolara jack kablolar denmektedir. Jak kabloları genel olarak telefon kulaklıklarında, gitar hoparlörlerinde, amfi gibi alanlarda bağlantı aparatı olarak kullanılmaktadır. Jak kabloların en yaygın olarak kullanıldığı yerler gitar kablolarıdır. Jak kabloları iki çeşitten oluşmaktadır. Bu çeşitleri şunlardır:

• 6.3mm
• 3.5mm

Kullanıcılar jakları tercih ederken yukarıdaki çeşitlere dikkat ederek kendilerine uygun jak kablosunu rahatlıkla seçebilirler.

Jak Kablolarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

6.3mm jak kablolar genelde amfiler ve mikserler gibi daha profesyonel ses sistemlerinde kullanılmaktadır. 3.5mm jaklar ise daha çok bilgisayar ve telefon gibi cihazlarda kullanımı daha yaygındır.

Jaklarda bir diğer dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de erkek ve dişi jak kablolarıdır. Dişi jaklar 3.5mm kabloların yeterli gelmediği koşullarda, kullanıcının isteğine göre kablo üzerinde oynama yapılmadan kullanılmaya imkân sağlar. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise kablonun bakırdan olmasıdır. Çünkü bilindiği üzere bakır teller en iyi iletkenlerdir.

Jakların günümüzde yaygın şekilde kullanılmasının sebebi kullanışlı ve kolay kullanılmalarıdır. Ayrıca bu kullanışlılıklarının yanı sıra kalitelerinden de ödün vermezler. En kaliteli ürünler diyemeyiz fakat tatmin edici bir kaliteye sahiptirler. Ayrıca çoğu ses cihazında da jak girişleri bulunmaktadır. Bu nokta da kullanımlarını kolaylaştırmaktadır.

Önemli olan bir diğer nokta kablonun uzunluğudur. 1,3 ve 5 metrelik kablolar piyasada bulunmaktadır. Kullanıcılar da kullanacağı enstrümana göre uygun bir şekilde kablo seçmeli ve uzunluğunu da dikkate alarak tercih yapmalıdır.

Size en uygun Enstrüman Kablosunu Satın Almak İçin Tıklayın

 

 

Enstrüman Kablosu Önerisi

Hosa’nın kablolarına bakmak sizin için faydalı olabilir. Oldukça kaliteli kablolar üreten Hosa firması fiyat bandı olarak da çok yüksek bütçeli değildir. Kullanıcılara oldukça kaliteli ses iletimi sunmaktadır. Hosa ürünleri kullanıcıların isteklerine ve amaçlarına göre çeşitlenmektedir. Özellikle gitar kullanıcıları için kullanışlı ürünleri vardır.

Kirlin firmasının kabloları da Hosa firmasının kabloları kadar kalitelidir. Ayrıca çeşitli renk seçenekleri ile dilediğiniz rengi seçerek hem kulağınıza hem gözünüze hoş gelen bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Size En Uygun Jak Kablolarına Göz Atmak İçin Tıklayın!

 
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.