Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Pioneer DJ DDJ-200 vs DDJ-400 DJ Controller Setup Karşılaştırması
19.02.2024

Pioneer DJ DDJ-200 vs DDJ-400 DJ Controller Setup Karşılaştırması

Pioneer DJ DDJ-200 ve DDJ-400 DJ Controller Setup Karşılaştırması – Hangisi Daha İyi? İnceleme Yorum

 

DDJ-200 ve DDJ-400 ekipman karşılaştırmasının yer aldığı bu yazıda hangi controllerı almanız gerekeceği hakkında kesin bir cevaba ulaşacaksınız. En popüler controllerlar arasında yer alan bu iki ekipman, özellikle de yeni başlayanlar için oldukça uygun seçimlerdendir. Ancak, DDJ-200 ve DDJ-400 arasında seçim yaparken aklınızda bulunması gereken bazı faktörler vardır. Bu unsurları değerlendirmek, sizin için en uygun olan kontrollerı seçmeniz konusunda yardımcı olacaktır.

 


Pioneer DJ DDJ-200 DJ Controller Setup İncelemek İçin Tıklayın!

Pioneer DJ DDJ-400 DJ Controller Setup İncelemek İçin Tıklayın!

 

 

DDJ-200 Modelinde Yerleşik Ses Kartı Bulunmuyor

Peki yerleşik bir ses kartı bulunmaması ne anlama geliyor? DDJ-200 ile hoparlörlerinizi direkt olarak dizüstü bilgisayarınıza ya da akıllı telefonunuza bağlamanız gerekiyor. Çünkü, bu kontroller modelinde ses konektörü çıkışları bulunmuyor. Dizüstü bilgisayarınızı ya da akıllı telefonunuzu USB ile kontrollere bağladıktan sonra hoparlörlerinizi direkt olarak dilediğiniz cihazın ses çıkış jakına bağlamalısınız. Bu sayede, DDJ-200 USB bağlantı noktası ile cihazınıza güç sağlayabilir, DJ yazılımını kontrol edebilir ve ses sinyallerini gönderebilirsiniz.

DDJ-200 modelinin aksine, DDJ-400 yerleşik bir ses kartına ve RCA çıkışına sahiptir. Bu sayede uygun kabloları kullanarak hoparlörlerinizi istediğiniz üniteye bağlayabilirsiniz.

Bu özelliğine yanı sıra DDJ-200 modelinde trim düğmeleri bulunmamaktadır. Bu nedenle, cihazın kendi özellikleri arasında her bir mikser kanalının ayarını yapma özelliği yer almamaktadır. Ayrıca, DDJ-200de LED kanal seviyeleri göstergeleri de yer almıyor. DDJ-400de ise her mikser kanalı için küçük kanal seviyesi gösterge ışıkları yer almakta.

İki kontroller arasında yer alan bir diğer fark ise kulaklık çalma sesini özel bir buton ile ayarlama özelliğidir. Bu özelliğe DDJ-400 sahipken, DDJ-200de böyle bir özellik bulunmamaktadır.

DDJ-200de Fiziksel Loop Tuşları Bulunmuyor

Loop başlatma ve sonlandırma tuşları bir kontroller için önemli özellikler arasında yer alıyor. Ancak, bu loop tuşlarının hiçbiri DDJ-200 modelinde bulunmamaktadır. Ancak, DDJ-400 bu loop tuşlarına sahiptir. Bu noktada şunu da belirtmemiz gerekir: DDJ-200de fiziksel olarak loop tuşları bulunmasa bile loop işlemlerine kullandığınız uygulamadan kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

DDJ-200 Modelinde Şarkı Seçme Butonları Yoktur

Önemli olan bir fark da DDJ-200 modelinde şarkı seçme butonlarının olmamasıdır. Bu nedenle, kitaplığınız üzerinden bir şarkı seçemeyeceksiniz. Her bir yeni şarkı yükleme seçiminde bilgisayarınızdan ya da mobil cihazınızdan şarkı seçme işlemini tekrar etmeniz gerekecek.

DDJ-400 ise bu noktada her bir mikser kanalı için parça seçme özelliği ve şarkılarınız arasında gezinme özelliğine sahiptir.

Performans Pedleri

Performans pedleri konusunda DDJ-200 ped modu düğmeleri olmayan 8 plastik performans pedine sahip. DDJ-400 ise 8 adet lastik performans pedine sahiptir ve ped modu seçim düğmeleri bulunmaktadır.

İki controllerda da pedler tıkırtılı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak, bu noktada DDJ-200 modelinde yüksek bir tıklama sesi varmış gibi görünmesine rağmen bunlar hıza duyarlı değildir. Bu da kişilerin yazılım kontrolü hissine sahip olmasına neden olur.
Aynı zamanda, DDJ-200, ped modu seçim düğmelerine sahip değildir. Bu da performansın ortasında ped bölümünün değiştirmek için mobil cihazınızı kullanmanızı gerektirecektir.

İki Cihazda da Sadece 2 Mixer Kanalı Bulunuyor

İki mikser kanalı pek çok kişi için yeterlidir. Özellikle de DJliğe yeni başlıyorsanız bu noktada herhangi bir eksiğiniz olmayacaktır. Ancak, çok daha profesyonel ve geleceğe yönelik bir yatırım düşünüyorsanız, 4 kanallı bir DJ kontrol cihazı almak isteyeceksinizdir. Bu noktada yönelebileceğiniz modeller arasında DDJ-1000 ya da DDJ-SZ gibi modeller bulunmaktadır. DJ kontroller modellerine göz atmak için web sitemizde yer alan ürünlere göz atabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.