Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Gitar Notaları
17.02.2024

Gitar Notaları

 

Gitar notaları, gitarla müzik çalmak için kullanılmaktadır. Farklı gitar notaları bir araya gelmesiyle müzik meydana gelir. Müziğe anlam katmak ve farklı sesler çıkarmak gitar akorları ile mümkündür. Art arda basılan gitar notaları, müziğin ahengini oluşturmaktadır. Gitar öğrenmeye yeni başlayan kişiler ilk olarak gitarda notaların yerini öğrenmektedir. Dinlenilen şarkıların tonunu bulabilmek için akor özelliklerini bilmek gerekmektedir. Gitar akorları birçok farklı biçimde olabilir. Genellikle en basit gitar akorları Am (La Minör), E (Mi Majör), Em (Mi Minör), G (Sol Majör), C ( Do Majör), Dm (Re Minör) olarak bilinir. Bu akorlar aynı zamanda temel gitar akorları olarak da adlandırılabilir. Bu akorların sadece birkaç tanesi ile bile yüzlerce farklı şarkı çalmak mümkündür. Bu akorlar aynı zamanda gitarda öğrenilecek ilk akorlar olarak da kabul edilirler. Bu temelakorlar arasında geçiş yapmak için bol pratik yapmanız gerekmektedir. Unutmayın gitar çalmak zor mu, gitar çalmak ne kadar sürede öğrenilir, gitar çalmak nasıl öğrenilir, gitar çalmak kolay mı gibi soruların hepsinin cevabı bol pratik yapmaktan geçer. En uygun gitar fiyatları ve en ucuz gitar fiyatları Elit Müzik Mağazalarında ve internet sitesinde sizi bekliyor.


 

 

 

Gitara yeni başlayanlar için gitar çalmak başlangıçta zor görünebilir. Gitar notaları başlangıç için komplike bir yapıya sahiptir. Fakat müziğin tonunu buldukça öğrenme ve kavrama da hızlanacaktır. Gitarda en az üç tane perdenin birlikte çalınmasıyla akorlar meydana gelir. Başlangıçta bu akorlara çalışmak, gitar çalmanın öğrenilmesine yardımcı olmaktadır. Klasik gitar, akustik gitar ve elektro gitar birbirinden farklı tınılarda ama hoş sesler çıkarmaktadır. En ucuz gitar amfisi, en ucuz gitar standı, en ucuz gitar teli ve en uygun gitar amfisi, en uygun gitar standı, en ucuz gitar teli Elit Müzik’te. Yeni başlayanlar nasıl gitar almalısorusunun cevabı kişinin öğrenmek istediği gitar çeşidine göre değişiklik gösterir ancak genellikle yeni başlayan gitar öğrencileri öğrenci gitarı modelleri ve uygun gitar modelleri tercih ederler. Bu durum kullanıcıdan kullanıcıya değişebilir. Akort nasıl yapılır veya akor nasıl yapılır sorusunun cevabı gitar tellerinin nota karşılığını bilmekten geçer. Genellikle akort cihazı yardımı ile gitarınızın akordunu yapabilirsiniz. İlerleyen seviyelerde gitar çalan kişiler gitarlarının akordunu kulaktan da yapabilirler. 

 

Gitarda genellikle 6 tel bulunur. Her tel bir notayı temsil etmektedir.

1. Birinci tel ince mi notasını temsil eder. "E” nota sembolü ile gösterilir.

2. İkinci sıradaki tel si notasını temsil eder. ”B” nota sembolü gösterilir.

3. Üçüncü sıradaki tel sol notasını temsil eder. "G” nota sembolü ile gösterilir.

4. Dördüncü sırada bulunan tel re notasını temsil eder. "D” nota sembolüyle gösterilir.

5. Beşinci sıradaki tel la notasını temsil eder. "A” nota sembolüyle gösterilir.

6. Altıncı sıradaki tel kalın mi notasını temsil eder. "E” nota sembolüyle gösterilir.

Gitar çalmayı yeni öğrenenler, bu notaları ezberlemelidir. Gitar notaların yerleri ve Gitar notaları basit şekilde ezberle öğrenilir. Gitar çalmanın püf noktası bu nota yerlerini iyi bilmek ve temiz sesler çıkarabilmektir. Bu notalar klasik, akustik ve elektro gitar çalmak için kullanılabilir. Ara notalar bemol ve diyez sembolleriyle gösterilir. Diyez notayı yarım ses kadar inceltirken, bemol notayı yarım ses kalınlaştırır.Elektro gitar fiyatları, elektro gitar amfisi ve en uygun elektro gitar modelleri için bize ulaşın…

 

Gitar Notaları Yerleri

Gitar notaları yerleri, gitarın üzerindeki tellere göre belirlenmektedir. Gitar notaları harfleri ile notalar sembolize edilir. Gitarda 6 tel bulunmaktadır ve do, re, mi, fa, sol, la, si notaları vardır. Fakat bu notalardan sadece 5 tanesi gitarın üzerinde yer almaktadır. İlk tel kalın mi, son tel ince mi olarak adlandırılır. Gitar notaları harf karşılığı şu şekildedir:

l Do notası – C

l Re notası – D

l Mi notası – E

l Fa notası – F

l Sol notası – G

l La notası – A

l Si notası – B

 

Gitar perdeleri 12 tane bulunmaktadır. On iki perde, on iki ayrı gitar nota sesi anlamına gelmektedir. Perdelerin arası yarım sestir. Yarım seslere ara ses denir. Yedi notanın yedi tane ara sesi bulunmaktadır. Gitarda toplamda on iki adet ses vardır. Perdeler, kalın ve ince notaların oluşmasında rol oynar. Gitar notaları isimleri karışık görünse de zaman içerisinde kolaylıkla kavranabilmektedir. Perdesiz gitar da bulunmaktadır. Perdesiz gitarlarda bilinen gitarlara göre perde bulunmamaktadır bu nedenle normal gitarlara göre çalması daha zor ve ustalık gerektirir. En uygun perdesiz gitar ve ucuz elektro gitariçin internet sitemizi ziyaret edin.

 

İnce Gitar Notaları

İnce gitar notaları perdeler sayesinde oluşur.

l Birinci teli boş çalınca Mi notası çıkar.

l Gitardaki birinci telin birinci perdesi Fa notasını oluşturur.

l Birinci tel üçüncü perde Sol sesidir.

l İkinci tel boş çalınınca Si sesi çıkar.

l İkinci telin birinci perdesi Do sesidir.

l İkinci telin üçüncü perdesi Re notasıdır.

l Üçüncü tel boş çalındığında Sol notası oluşur

l Üçüncü telin ikinci perdesi La notasıdır.

 

 

Kalın Gitar Notaları

Kalın gitar notaları çalmak için de perdelerden yardım alınır. Perdelerde bulunan aralıklar notalarda denk gelmektedir.

l Dördüncü tel boş çalınırsa Re notası oluşur.

l Dördüncü tel ikinci perde Mi notasıdır.

l Dördüncü telin üçüncü perdesi Fa notasıdır.

l Beşinci telin boş çalınması La sesini oluşturur.

l Beşinci telin ikinci perdesi Si notasıdır.

l Beşinci telin üçüncü perdesi Do notasıdır.

l Altıncı telin boş çalınmasıyla Mi sesi çıkar.

l Altıncı tel birinci perde Fa notasını çıkarır.

l Altıncı telin üçüncü perdesi ise Sol notasıdır.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.