Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Gitar Akorları
17.02.2024

Gitar Akorları

Gitar, kıvrımlı bir gövde üzerinde bulunan altı adet telin titreştirilmesi ile çalınan bir müzik aletidir. Tellerin titreşmesi ile çeşitli nota sesleri oluşur. Gitar akorlarıardı ardına basıldığında hoş sesler ortaya çıkar. Müzik aletlerinde akor yapımı çok önemlidir. Farklı akorlar, farklı seslerin ortaya çıkmasını sağlar. Gitar akoru nedir sorusunun yanıtı müzik enstrümanı çalmak isteyenler için merak konusudur. Akor, en az üç tane olmak üzere perdenin birleşerek çıkardığı sestir. Yani perdeler üst üste konularak akorları oluşturmaktadır.

 

Her bir akor çeşidi, yapılacak müziğin şekline özgüdür. Farklı gitar akorları müziğin etkisini artırmaktadır. Akorlar farklı müzik seslerinin oluşumunu sağlar. Bu sayede ortaya çıkarılan sesin etkileyiciliği ve kulakta bıraktığı haz artmaktadır. Klasik tonal armonide akor, temel nota üzerine ajor veya minör üçlü aralıkların eklenmesiyle oluşturulmaktadır. Bu üçlü aralıkların farklı kombinasyonlarla bir araya gelmesiyle farklı gitar akorları oluşur. Bu kombinasyonu minör ve majör olmaları belirler. Notaların yerlerine göre farklı akor çeşitleri oluşur. Üç notaya sahip akorlarda, farklı dört tane akor kombinasyonu yapılır.

 

Gitar Akorları Nedir

Gitar çalmanın en temel yapı taşı akorlara hakim olmaktadır. İyi bir gitar çalıcısı doğru akoru doğru yerde uygulayandır. Akorlarda bulunan sesleri ezbere bilmek daha iyi bir sonuç vermektedir. Akorlar farklı ses gruplarını birleştirerek müzik için doğru sesleri çıkarmayı sağlar. Akorlar doğru seslerin doğru yerde çıkmasını sağlar. Gitar akorları klasik gitar, akustik gitar ve elektro gitarda kullanılmaktadır.

 

Gitar Akorları İsimleri

Gitar çalabilmek için çeşitli akorlar vardır. Bu akorların çalınmasıyla farklı sesler ortaya çıkmaktadır. Gitar akorları nelerdir sorusu, gitar çalmaya yeni başlayanlar için merak edilmektedir.

 

l D Akoru

Re, La ve Fa notalarının birlikte çalınmasıyla meydana gelen akordur.

 

l AM Akoru

La Minör adıyla bilinir. Mi ve La seslerinin birlikte titreştirilmesiyle oluşan akordur.

 

l G Akoru

Sol majör adıyla bilinir. Sol, Si ve Re notalarının birleşiminden oluşan akordur. Güçlü bir ses oluşturur ve neşeli şarkılarda kullanılır.

 

l F Akoru

Fa, La ve Do notalarına basarak ortaya çıkan bir akor çeşididir.

 

l C Akoru

Do, Mi ve Sol notalarının birlikte tınlamasıyla oluşan akordur.

 

l EM Akoru

Mi minör adıyla bilinir. Si ve Mi notalarından oluşan akordur. Birçok şarkının içinde geçtiğinden çok sık kullanılan temel gitar akorları arasındadır.

 

En Çok Kullanılan Gitar Akorları

En çok kullanılan gitar akorları EM akoru ve AM akorudur. Gitar çalarken doğru sesleri çıkarmak için doğru akorları kullanmak çok önemlidir. En popüler gitar akorları burada devreye girmektedir. Gitar akorları çıkarmak için tellerin nota seslerini iyi bilmek gerekmektedir. Gitar notaları bilindiğinde gitar akoru yapmak oldukça basittir.

 

Gitar akoru yaparken tel gerginliğini iyi ayarlamak çok önemlidir. Telin kopmaması için akor ayarı yaparken dikkat etmek gerekmektedir. Gitar çalmaya yeni başlayanlar gitar akorları nasıl öğrenilir sorusunun yanıtını merak etmektedir. Gitar akorlarını öğrenmek içi notaların yerini ve seslerini iyi tanımak gerekir. Daha sonra akorların çalma şekillerine odaklanmak gerekir. Akorların oluşumu ve diğer akor türleriyle olan bağlantısına bakmak gerekmektedir. Sadece akor ezberlemek, iyi müzik yapmaya yetmez. Doğru ve güzel ses çıkarıp akıcı şekilde gitar çalabilmek çeşitli adımlar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi akorların oluşumunu iyi incelemektir.

 

Farklı türdeki gitarlar farklı sesler çıkarabilmektedir. Gitar gövdesinin malzemesi, gitar telinin kalitesi sesini de etkileyen faktörlerdir. Fakat akorlar tüm gitar türlerinde aynı etkiyi yaratmaktadır. Doğru gitar akorları ile en güzel sesleri çıkarmak mümkündür.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.