Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Evde Şarkı Kaydı Yapacaklara Öneriler
28.03.2024

Evde Şarkı Kaydı Yapacaklara Öneriler

Mükemmel Bir Kayıt İçin 10 Tavsiye

1 – Sanatsal Vizyonunuzu Geliştirin ve Ona Bağlı Kalın

Mükemmel kayıtların genellikle bir yönü, oldukça tekdüze bir sesi ve onu tutarlı bir bütün yapan genel bir havası vardır ve sadece birbiriyle alakasız şarkılardan oluşan koleksiyonlar değildir, genellikle projeyi birbirine bağlayan temel bir düşünce vardır.

2 – Şarkılarınızı Mantıklı Seçin

Kaydınız için kafanızda yolunuzu belirledikten sonra güzel şarkılar seçmeniz gerekir. Eğer hem artist hem de şarkıyı yazan kişiyseniz, yazdığınız şarkı albüm için çokta uygun olmayabilir. Eğer kafanızda kurduğunuz şekilde değilse o şarkıyı kullanmayın. Ayrıca gereğinden fazla şarkıya sahip olmanız daha iyidir. Aralarından eleme yaparak projeniz için en uygunlarını seçebilirsiniz.

3 – Doğru Prodüktörü Seçin

Yapımcı sizi başarıya ulaştırmak için en önemli faktördür. Yapımcı projede hangi şarkıların kullanılacağını seçmenize, doğru müzisyenleri bulmanıza, bir bütçe oluşturmanıza (ve bu bütçe dahilinde kalmanıza) ve projenizi kolaylaştırabilmek adına yapılabilecek farklı şeyler varsa bunlara yardım etmelidir.

4- Doğru Stüdyoyu Bulun

Size gereken ekipmanlara sahip olan ve projenize uygun yapıya sahip olan bir stüdyo bulmaya gayret gösterin. Eğer projeniz bir piyano gerektiriyorsa piyano ile harikalar yaratabilecek bir uzmana ihtiyacınız var. Ayrıca stüdyoda mühendis varsa, kişiliğinizin onla uyuşmasına dikkat edin. Sonuç olarak onla çok zaman geçireceksiniz.

5 – Şarkılarınızı Kaydetmeden Önce Pratik Yapın

Sanatçıların şaşırtıcı bir yüzdesi, kaydedecekleri şarkıları bilmeden stüdyoya geliyor. Stüdyoya gitmeden önce şarkıları, kelimeleri ve melodileri ve bir enstrüman çalacaksanız sizin çalmanız gereken yerleri bilin.

6 – Değişikliklere Açık Olun

Seanslardan önce şarkılarınızı öğrenmiş (ve pratik yapmış) olsanız bile, proje üzerinde çalışan diğer kişilerin fikirlerine kulak verin. Bu fikir ve önerileri kullanmayacak olsanız bile fikirlere açık olun. Sonuç olarak herkes kaydın iyiliği için bir şey yapmaya çalışıyor.

7 – Canlı Performans Stüdyodakinden Farklıdır

Canlı bir gösteri sırasında, performansın havası küçük sorunları ortaya çıkarabilir. Harika şarkılar tekrar ve tekrar dinlenilmesini gerektiğinden, canlı olarak fark etmeyeceğiniz küçük şeyler (zamanlama sorunları, akort sorunları) büyük dikkat dağıtıcı faktörler olabilirler. Yapımcı ve mühendisin yardımcı olabileceği yer burasıdır. Ortalama bir konsere giden kişiden farklı bir bakış açısıyla ve muhtemelen bir sanatçı olarak sahip olduğunuzdan farklı bir bakış açısıyla kayıtları dinlerler.

8 - Kararlar verin ve onlara bağlı kalın

Modern teknoloji bize stüdyoda yaptığımız her şeyi kaydetme şansı sundu. Her çekim, her vokal çekimleri gibi. Ancak bütün bunları mixing aşamasında halledebileceğiniz düşüncesiyle saklarsanız, çözmekten çok karmaşa yaratırsınız. Bir şeyin uygun olduğunu bildiğiniz noktada, alternatif aramak için çok fazla zaman harcamayın. En iyi olasılığı bulduğunuzu kabul edin ve devam edin. Böylelikle projenizin hem kayıt aşamasında hem de mix aşamasında çok zaman kazanmış olacaksınız.

9 – Grafik Tasarım Önemlidir

Nasıl görünmesi gerektiğini düşünmeye başlamak için albümün bitmesini beklemeyin. Büyük şarkıların hep ikonik kapakları olmuştur ve olmalıdır. Albümünüzü satın alan çoğu kişi onu duymadan önce görecektir, bu yüzden kapağı satın almak isteyecek kadar ilginç hale getirin.

10 – Eğlenmeyi Unutmayın

Zor bir iş olsa da kayıt yapmak eğlencelidir (ya da en azından öyle olmalıdır). Sonuçta, sanatsal vizyonunuzu gerçekleştirmenize yardımcı olacak yaratıcı insanlarla dolu bir kayıt stüdyosunda olacaksınız. Ayrıca bir işi zorla yaparsanız başarıya ulaşmada çok zorluk çekersiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.