Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
En İyi Mikrofon Kablosu Nedir? Özellikleri – Fiyatları
19.02.2024

En İyi Mikrofon Kablosu Nedir? Özellikleri – Fiyatları

En İyi Mikrofon Kablosu Nedir? Özellikleri – Fiyatları

 

Mikrofon kabloların pek çok türü bulunmaktadır. Bu mikrofon kabloları arasında dinamik mikrofonlar, condenser mikrofonlar ve karaoke mikrofonlar için üretilen pek çok mikrofon kablosu yer almakta. Çünkü, mikrofon kabloları mikrofonların performansını arttırmak amaçlı üretiliyor. Mikrofonların ses kalitesine doğrudan etki eden mikrofon kabloları, kullanıcıların en çok dikkat etmesi gereken unsurlardan biridir. Bu noktada ise kullanıcıların en iyi mikrofon kabloları hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Çünkü, mikrofon kabloları, mikrofonların kondenser uyumlarına, XLR ve jak kombinasyonlarına göre değişiklik göstermektedir.

Mikrofon kablolarında iç tel özelliklerinin yanı sıra dış kaplamada yer alan metal özellikleri ve kabloların uzunlukları mikrofonun kablo özelliklerine doğrudan etki etmektedir. Özellikle de PVC kalkan kaplama özelliğine göre dizayn edilen ses donanımları, parazit engelleyici formda dizayn edilerek dışarıdaki sesi engellemektedir.

Mikrofon Kablosu Çeşitleri Neler?

Mikrofon kablosu çeşitleri nelerdir diye merak ediyorsanız aşağıda yer alan kablo çeşitlerine göz atabilirsiniz.

El tipi mikrofonlar

• Stüdyo condenser mikrofonlar

• Yaka ya da headset kafa mikrofonlar

Yukarıda yer alan mikrofon türlerinin her biri kendilerine özel bir şekilde tasarlanan kabloları kullanmaktadır. Bu mikrofon kabloları ise ya hazır bir tasarım olarak ya da makara metre seçenekleri ile satışa sunuluyor. Bunun dışında, XLR girişi ve jak girişine sahip olan mikrofon kablosu çeşitleri, farklı uzunluklarda tasarlanıyor. Bu uzunluklara örnek vermek gerekirse, 1 metre, 3 metre, 6 metre ya da 10 gibi uzunluklar oluyor.


Size en uygun Mikrofon Kablosunu Satın Almak İçin Tıklayın

 

 

Mikrofon Kablosu Markaları Neler?

Mikrofon kablosu markaları arasında kendisine önemli bir yer edinen Klotz, profesyonel ses sistemleri konusunda mikrofon kabloları ve hoparlör kabloları üretiyor. Bu alanlarda hem uygun fiyatı hem de kalitesi ile dikkat çeken Klotz, kullanıcıların en çok talep gösterdiği mikrofon kabloları markaları arasında yer alıyor. Yüksek kalitede imal edilen mikrofonlar, dişi XLR ve erkek jak kombinasyonlarına göre tasarlanıyor. Bu noktalar ise mikrofonların kullanım alanlarına göre farklı teknik özelliklere sahip oluyor.

Eğer bir vida adaptörünüz varsa, USB mikrofonu standart bir bom koluna takarak kullanabilirsiniz. Pek çok kullanıcının deneyip yorumladığı Fifine K683 USB mikrofonun fiyat performans ürünü olmasının yanı sıra kullanıcılara sunduğu net ve kaliteli bir ses en belirgin özelliklerinden birisi.

Mikrofon kablosu markaları arasında yer alan bir diğer bilinen marka ise Sommer markasıdır. Sommer mikrofon kablosu modelleri, alanında en kaliteli ürünleri sunan markalardan birisidir. Bu mikrofon kablolarının tasarımında yer alan tam bakır kablo çeşitleri, iletkenlik ve izolasyon konularında dirençlerine göre kaliteli oranlar sunuyor. Bunun dışında, kablo çeşitlerinin kalınlıkları, büküm özellikleri gibi faktörler de performansa etki eden faktörler arasında yer alıyor.

Mikrofon kablosu markaları arasında yer alan diğer popüler markalar ise Denox, Purecon, Procab ve Hosa markalarıdır. Bu markalar birbirlerinden farklı tasarım çeşitlerine sahiptir ve yüksek kalitede üretim faktörleri ile ekipmanların üretimini gerçekleştirir. Bu markalara göz atarak bütçe ve performans olarak aradığınız mikrofon kablosu modelini bulmak çok daha kolay olacaktır.

Stereo Mikrofon Kabloları

Stereo mikrofon kabloları, harika bir iletkenlik özelliğine ve çift kanal yapısına sahiptir. Bu kablolar aynı zamanda seslendirme kablosu olarak da adlandırılmaktadır. Stereo mikrofon kablolarının parazit engelleyici tasarım özellikleri, kabloların ideal esneklik seviyesine sahip olmasını sağlıyor. Aynı zamanda, %100 bakır olarak imal edilen bu kablolar, performans konusunda müthiş bir iletkenlik sağlıyor. Stereo mikrofon kabloların satışa sunulan uzunlukları ise 100 metrede oluyor.

Stereo mikrofon kabloları, mikrofon çeşitleri, amfi ve mikser modülleri, hoparlör ses sistemleri gibi müzik sistemlerinin hepsinde kullanılabilen ürünlere sahiptir. Mikrofon kablosu satın almadan önce kabloların çeşitlerinde yer alan özellikleri incelemek, teknik ve nitelik donanım bilgilerine sahip olmak ihtiyacınız olan en uygun mikrofon kablosu türünü seçmenizi sağlayacaktır.

Mikrofon Kablolarına Göz Atmak İçin Tıklayın!

 
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.