Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
DJ Kulaklığı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Bilgi
19.02.2024

DJ Kulaklığı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Bilgi

DJ Kulaklıkları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Kulaklığın izolasyonu DJ kulaklığı alırken çok önemli bir rol oynar. Arkası açık kulaklıklar mükemmel ses kalitesine sahip olsa da yüksek sesli bir klüpte veya partilerde çokta kullanışlı olmayacaklardır. DJ’lik için ihtiyacınız olan şey arkası kapalı kulaklıklardır. Arkadaki sesleri engelleyeceği için herhangi bir dikkat dağınıklığı olmadan müziğinize odaklanabilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ise arkası kapalı kulaklıkların çoğunda kulak pedleri döndürülebilir olduğundan istediğiniz zaman izleyicilerin sesini duyabilirsiniz.

Normal Kulaklıklarla DJ’lik Yapabilir miyim

Aslında evet. Herhangi bir kulaklık ile DJ’lik yapabilirsiniz. Ancak DJ kulaklıklarını Dj kulaklığı yapan asıl şey DJ’lik açısından sunacağı kolaylık ve konforluluktur. Dj kulaklkları normal bir kulaklığa göre çok daha dayanıklı olur ve daha yüksek bass frekanslarına sahiptirler.

 

 

DJ Kulaklığı ile Stüdyo Kulaklığı Arasındaki Farklar

Dj kulaklıkları yukarıda bahsettiğimiz gibi performans sırasında konfor ve oldukça önemli özellikler sağlar. Stüdyo kulaklıklarını ise genelde ses mühendisleri kullanır.

DJ Kulaklıkları Nasıl Ses Çıkartmalıdır

Spektral maskeleme, yüksek seslerin diğerlerini maskelemesine neden olabilir, ancak bassların güzel bir şekilde eşleştiğinden emin olamıyorsanız bir sonraki şarkıyı nasıl sıralayacaksınız? Bu yüzden en iyi DJ kulaklıkları, frekans tepkisinin düşük frekansına biraz vurgu yapar. Genel kullanıcılar genellikle biraz bass vurgulu kulaklıkları tercih eder, ancak DJ'lerin hoparlörlerin hemen yanındayken bir bass vuruşunun sesini daha iyi duymak için daha fazlasına ihtiyacı olacaktır. Bu, ses mühendislerinin tüketicilerin duyması için parçalar ürettiği stüdyo kulaklıklarından farklıdır. Bu durumda daha nötr ve daha düz bir ses istersiniz.

Kulaklıkları Dayanıklı Yapan Şey Nedir

Eğer bir DJ kulaklığı arıyorsanız hem rahat olmasını hem de dayanıklı olmasını beklersiniz. Bu gibi durumlarda metal gibi premium malzeme kullanan kulaklıklar önemlidir. Ancak kulaklığı daha hafif istiyorsanız güçlü plastik veya suya dayanıklı nano kaplamalarda tercih edilebilir.

Kulaklıkların Duymanıza Zararı Olabilir mi

Tabii ki zarar görebilir. Ancak bu olay tamamen dikkatli kullanıma bağlıdır. Kulaklarınıza yükleyeceğiniz stres değeri önemlidir. Çok yüksek seslerde müzik dinlemek yavaşça kulaklarınıza kalıcı bir zarar verecektir. Zaten yaşlandıkça duyma yetimiz daha da azalacak, çok yüksek seste müzik dinlemeyerek bu işlemi hızlandırmak istemeyiz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.