Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Aux Kablo Nedir? Nerelerde Kullanılır?
19.02.2024

Aux Kablo Nedir? Nerelerde Kullanılır?

AUX Kablo Nedir? Nerelerde Kullanılır?

 

Aux kelimesi İngilizcedeki Auxiliary kelimesinin kısaltılmış hali olarak karşımıza çıkmaktadır. Kelime anlamı olarak yedek ve ek anlamına gelmektedir. Aux kablolarla genellikle eski teknoloji cihazlarda karşılaşırız. Bu cihazların kendisi dışında bir ses üreten ses kaynağından sesi alıp kendi hoparlörüne gönderirler.

Araba teyplerinde kullanılan sistem buna örnek olarak verilebilir. Mp3 çalar, ipod veya telefon gibi cihazlarınızdaki müzik arşivinizi aux kablosu yardımı ile aracınızdaki sisteme bağlayabilirsiniz. Bu sayede eğer aracınızdaki ses kalitesi de iyiyse oldukça keyifli bir müzik dinleme deneyimine sahip olabilirsiniz.

Aux kablosu kullanmanın bir diğer avantajı da CD çalarlar için boşuna müziklerinizi CD’ye yazdırmanız gerekmemesidir. Bilindiği gibi müziklerinizi eğer CD’ye yazdırmaya çalışırsanız önemli ölçüde ses kalitesi kaybı da yaşarsınız. Aux kabloları bu sorunun önüne de geçmektedir.

Çoğu telefonlar artık Jack girişlerini kullanmamaya başladı. Ama Aux (Auxiliary Port) girişi telefonların gözdesidir. Aux girişi, Aşağıda sıraladığımız cihazlar arasında kullanılan bir giriştir. 


MP3 Oynatıcılar
Kulaklıklar
•Taşınabilir Müzik Oynatıcıları
•Amfiler
•Hoparlör

Aux kablo, Pc veya diğer cihazların her seferinde bir bit veri iletmesini sağlar. Aux girişleri genellikle müzik oynatıcıları ve hoparlörde kullanılır. Bu türden cihaz bir Aux portuna bağlanır. Aux ayrıca auxiliary jack veya auxiliary port olarak da geçer.

 

Aux Kablo Ne İşe Yarar?



Aux kablolar müziklerinizi bluetooth bulundurmayan; araba teypleri gibi eski teknoloji cihazlarda taşımanızı sağlamaktadır. Sadece müzikleriniz de değildir her türlü ses dosyasını aux kablolar yardımıyla taşıyabilirsiniz. Açıkçası aux kabloların en önemli görevinin herhangi diğer teknolojilere ihtiyaç kalmadan ses dosyalarına erişmek olduğunu söyleyebiliriz. Fakat aux kablolarının tek artısı bu değildir.

Müzik arşivinizde bulunan parçaları daha yüksek ve kaliteli sese sahip bir eski teknoloji sisteme bağlamak isteyebilirsiniz. İşte burada aux kabloları yardımınıza koşmaktadır. Düşük gecikme süreleri ve sisteminize bağlı olarak değişebilecek ses kalitesi ile müzik deneyiminiz katlanarak artacak.

Aux girişinin en iyi yanlarından biri ise iphone veya android kullanmanız farketmeksizin neredeyse bütün ses cihazlarında girişinin olmasıdır. Aux girişi çoğu taşınabilir cihazlarda kullanılabilse de bazıları için bir adaptör gerekebilir.

 

 

 

Aux Kablo Önerisi

Aux kablolarının temel amacı sesi ses kaynağından başka bir cihaza aktarmaktır. Bu yüzden aux kabloları satın alırken kullanıcıların dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar şu şekildedir:

• Kablonun uzunluğu
• Kablonun hammaddesi

Kablonun uzunluğunu çok tutmamanız gerekmektedir. Çünkü eğer kablonun uzunluğu artarsa direnç de artacağı için seste önemli kalite kayıpları yaşayabilirsiniz. Kablonun hammaddesini de alüminyum malzemeden tercih ederseniz oldukça kaliteli sesler alırsınız. Ayrıca altın kaplama uçları olan aux kablolarına da yönelmeniz aldığınız ses kalitesini arttıracaktır.

Aux kablolar için Kirlin firmasının kablolarını rahatlıkla önerebiliriz. Kirlin firması ürettiği kaliteli kablolarla kendinden sıkça söz ettirmeyi başaran firmalardan birisidir.

Aux’un temel girişi kulaklıklarda göreceğimiz TRS ve TRRS gibi 3.5mm jacktır. Yani kulaklıkta veya herhangi bir ses cihazında "Aux Girişi” yerini gördüğünüz zaman bu aux jakını erkekten erkeğe 3.5mm TRRS kablosu ile doğrudan cihaza direkt bağlayabilirisiniz anlamına geliyor.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.