Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Flüt Nota Yerleri
19.02.2024

Flüt Nota Yerleri

Flüt Nota Yerleri

 

Flüt, en çok tercih edilen müzik enstrümanlarından birisidir. Özellikle ilkokuldan beri flüte karşı bir ilgi yer alır. Ancak, pek çok kişi günümüzde flütün nasıl çalındığını, flüt nota yerlerini unutmuş durumda. Flütü başarılı bir şekilde çalabilmek için bu iki konunun doğru bir şekilde kavranılması gerekir. Flütün bu kadar çok tercih edilmesinde flütün uygun bir fiyata sahip olması ve her yaştan insanın kolay bir şekilde çalabilmesi yer alır. Bu yazıda yer alan bilgiler ile kolay bir şekilde flüt çalmayı öğrenebilir ister kendiniz ister çocuğunuza flüt çalmayı öğretebilirsiniz.

Flüt Notaları Nelerdir?

Flüt notaları hakkında bilgi sahibi olmadan önce ilk olarak notaların tanımı hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Nota, müziklerin okunması ve yazıya alınması sonucunda şekillerini alır. Bu şekillerin sonucunda ise ortaya frekanslar çıkar. Bilinmelidir ki, sadece flütün değil birçok müzik enstrümanının notaları vardır. Örneğin, keman, gitar, piyano gibi enstrümanların notaları birbirlerinden farklıdır. Flüt gibi üflemeli çalgıların ise notaları birbirlerine benzerlik gösterir. Okullarda da öğretilen flüt, nefesli müzik enstrümanları arasında yer alır. Öğrenmesi oldukça kolay olan bu müzik aletinin, genellikle herhangi bir eğitime gereği yoktur. Notaları kolay bir şekilde yapılabilir. Bu noktada, sadece hazır nota olması yeterli olacaktır.

Flütü çalmak için sadece güçlü bir nefese sahip olmanız yeterlidir. Flüt denildiğinde ise akla gelen birkaç nota bulunur. Ön tarafında 7, arka tarafında ise 1 tane deliği olan flütü çalarken arkadaki delik sol el ile kapatılır. Flüt ile kulağa hoş gelen melodiler oluşturmak kolaydır. İnce sesleri üretirken ses daha yavaş çıkarılır. Flüt notaları yapılmadığı zaman bile ortaya kulağa hoş gelen sesler çıkartır. Flütün notalarını yapmak da ayrıca oldukça eğlenceli bir işlemdir.

 

Flüt Notaları Hangi Sesi Çıkartır?

Flüt çalmayı öğrenmek isteyen kişileri bilmeleri gereken önemli bir konu ise flütün üzerinde yer alan deliklerin hangi notaları çıkardığıdır. Aşağıda yer alan maddeleri inceleyerek bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

• Arka delik ve ön tarafta ilk delik kapatıldığı zaman Si sesini çıkartır.
• Arka delik ve ön tarafta ikinci delik kapatıldığı zaman İnce Do sesini çıkartır.
• Sadece ön tarafta ikinci delik kapatıldığı zaman İnce Re sesini çıkartır.
• Arka delik ve ön tarafta birinci ve ikinci delik kapatıldığı zaman La sesini çıkartır.
• Arka delik ve ön tarafta ilk üç delik kapatıldığı zaman Sol sesini çıkartır.
• Arka delik ve ön tarafta ilk dört delik kapatıldığı zaman Fa sesini çıkartır.
• Arka delik ve ön tarafta ilk beş delik kapatıldığı zaman Mi sesini çıkartır.
• Arka delik ve ön tarafta ilk altı delik kapatıldığı zaman Re sesini çıkartır.
• Bütün delikler kapatıldığı zaman ise Do sesini çıkartır.

Yukarıda yer alan maddelerde flüt nota yerleri ve hangi sesleri çıkardığı yer almaktadır. Buna göre, istediğiniz melodiyi kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken pratik olacaktır.

Flütte yer alan melodiler birbirinden farklı notaların bir araya gelmesi sonucu oluşur. Flüt ile her şarkının melodisini oluşturmak kolay bir işlem değildir. Bu noktada, uzun pratikler yapmanız gerekecektir. Unutulmamalıdır ki, bir işi severek yaparsanız çok daha kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Flüt çalarken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da ses renkleridir. Ses renkleri, çıkan sesin ince mi yoksa kalın mı olduğunu belirtir. Bu seslere dikkat etmek için yapmanız gereken sesleri dikkatli bir şekilde dinlemek olacaktır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.